Gildedag Groeningen 2018

BY IN Uncategorized Reacties uitgeschakeld voor Gildedag Groeningen 2018

Het St. Antonius-Abt Gilde kan terugzien op een zeer mooie en gezellige gildedag. De morgen begon met een zeer mooie H. Mis met gilde-eer. Deze was in een grote loods en hier was koste nog moeite gespaard om deze loods prachtig in orde te maken. Gildepriester pater Ruud Wilmensen noemde dit dan ook de Kathedraal van Groeningen. Het Groenings gemengd koor luisterde deze H. Mis op en de tamboers van het gilde van Groeningen. Alle gilden waren vol lof over deze H. Mis, zelden zo’n mooie en plezierige gildemis bijgewoond! Ook de koffietafel in de Zandpoort was tot in de puntjes verzorgd op deze morgen.

Om 12.30 uur gaf Kring Kapitein Hay Gooren het startschot voor de optocht. Ondanks het warme weer verliep het allemaal goed, al vielen er soms grote gaten tussen de gilden maar dit kwam vooral door het drinkpunt in de optocht.

De wedstrijden verliepen ook prima! Het gilde van Blitterswijck behaalde weer enkele prijzen, en niet de minste:

      1e prijs Jeugd muziektrommen (<12j): Jannick  Franssen

      1e prijs gildetrommen gemengd jeugd met senioren:
Jannick Franssen, Cas Theeuwen en Mark Roosengarten

      1e prijs Groep Klaroenblazers met begeleiding van gildetrom: Gijs, Giel, Jop en Marc Clabbers, Lenneke en Lucie Hofmans, Ans Thiesen, Jan Langenkamp en Mark Roosengarten op de trom.

Voor de jeugdleden van de klaroenblazers was dit de eerste keer dat zij meededen . Een geweldige prestatie!!! Zij hebben de laatste weken ook veel geoefend met de tamboers Mark Roosengarten, Eric en Marie-Jose Langenkamp o.l.v. Will Jacobs uit Oirlo.

De schutters behaalden met korps-klosschieten een 2e prijs. Het korps bestond uit de volgende schutters: Cristiaan Langenkamp, Marco Wijnands, Hay Gooren en Jan vd Water.

 

En dan nog een hele mooie prijs! Deze werd door de publieksjury beoordeeld tijdens de optocht en het St. Antonius-Abt Gilde  Blitterswijck werd bevonden tot “Meest Jeugdige Gilde”. Dit werd beloond met prachtig zilveren schild.

 

Comments are closed.